Συχνές ερωτήσεις για τα Ισπανικά

Γιατί να μάθετε Ισπανικά;

Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (380 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται και ως εκ τούτου η γνώση της γλώσσας αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση πράγμα που την καθιστά πιο προσιτή στους νέους και μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Εάν ακόμα δεν έχετε πεισθεί για ποιο λόγο πρέπει να μάθετε Ισπανικά αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η γλώσσα μεγάλων συγγραφέων όπως του Cervantes, του μεγαλύτερου συγγραφέα όλων των εποχών και θεμελιωτή του σύγχρονου μυθιστορήματος, του Lorca (που ο λυρισμός του παραμένει απαράμιλλος), του G.G.Marquez και της Is. Allende. Φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν αδιάφορο η ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του εκκεντρικού σκηνοθέτη Pedro Almodovar.

Είναι εύκολο να μάθει κανείς Ισπανικά;

Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.). Άλλωστε η  Ισπανική είναι μια γλώσσα που μπορούν να μάθουν εύκολα οι Έλληνες  διότι, τόσο η προφορά όσο και η γραμματική τους, είναι κοντά στην ελληνική γλώσσα.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Η διεξαγωγή των εξετάσεων για τα διπλώματα Ισπανικών γίνεται δυο φορές το χρόνο, κάθε Νοέμβριο και Μάιο.

Ποια διπλώματα μπορεί να αποκτήσει κανείς στα Ισπανικά;

Τα διπλώματα τα οποία μπορεί να αποκτήσει κάποιος στα Ισπανικά είναι το DELE A1, DELE A2,DELE B1 (Nivel Inicial), DELE B2 (Nivel Intermedio), DELE C1, DELE C2 (Nivel Superior).

Ποιο πτυχίο μου εξασφαλίζει την απόκτηση επάρκειας στην ισπανική γλώσσα;

Με την απόκτηση του διπλώματος DELE C2 (Nivel Superior) ο σπουδαστής παίρνει την επάρκεια διδασκαλίας Ισπανικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ομαδικών μαθημάτων Ισπανικών σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Το ταξίδι στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, μετατρέπεται σε μία ομαδική προσπάθεια, στη διάρκεια της οποίας ο σπουδαστής κοινωνικοποιείται και εξασκείται με ανθρώπους που έχουν ένα κοινό στόχο, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα. Παράλληλα, κάθε σπουδαστής μπορεί μέσα από τον εντοπισμό της επίδοσης των υπολοίπων να αποκτήσει ένα μέτρο σύγκρισης, σχετικά με το πού βρίσκεται, αλλά και ένα κίνητρο, για να εντείνει τη μελέτη με στόχο να φτάσει το επίπεδο των συν-σπουδαστών του. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν τα ομαδικά μαθήματα Ισπανικών, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα, είναι η ευκαιρία για παράλληλες δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της εκπαίδευσης.
Print Friendly, PDF & Email

Συνδεθείτε ως μέλη